Бумсоп Лий пое управлението на LG за региона

„Решен съм да засиля експертизата на местните специалисти и да установим компанията като лидер в региона", коментира назначението си Бумсоп Лий

„Решен съм да засиля експертизата на местните специалисти и да установим компанията като лидер в региона”, коментира назначението си Бумсоп Лий

LG Electronics обяви нов управляващ директор за региона от 11 държави в Централна и Източна Европа. Бумсоп Лий ще работи от централата на компанията в Будапеща, Унгария.

Офисът в Будапеща координира всички дейности на LG в България и още 10 държави от Централна и Източна Европа – Унгария, Словения, Румъния, Сърбия, Хърватия, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово.

Преди да поеме новия пост, Бумсоп Лий изпълнява длъжността президент на звеното на LG в Румъния, а преди това има дългогодишен международен опит в активностите на LG в Източна Европа, страните от ОНД, Южна Америка, Близкия изток и Африка.

„Решен съм да засиля експертизата на местните специалисти и да установим компанията като лидер в региона”, коментира назначението си Бумсоп Лий.

Като добра основа за постигане на целта той посочи иновативните продукти от портфолиото Signature, което включва OLED телевизори и перални машини Twin Wash, 86-инчовия монитор Signage, ултрашироките 21:9 монитори и климатиците Multi V 4 CAC.

Бумсоп Лий заема мястото от Юнгнам Ро, който поема ръководството на звеното Home Appliance & Air Solution на LG в Индия, след успешния си период начело на LG Унгария.

Коментар