Извит 4К монитор Philips е най-големият на пазара

Philips BDM4037UW позволява на потребителите да разположат до четири входни видео сигнала на екрана

Philips BDM4037UW позволява на потребителите да разположат до четири входни видео сигнала на екрана

MMD, лицензен партньор на Philips за монитори, обяви най-големия на пазара извит 4К монитор. BDM4037UW е 40-инчов Philips Brilliance 4K Ultra HD LCD дисплей с функция MultiView и технология Ultra Wide Color за широк цветови спектър и реалистична картина.

Панелът на BDM4037UW осигурява изображения с UltraClear, 4K UHD (3840×2160) резолюция. Този дисплей използва усъвършенствана мулти-зонова технология за вертикална подредба (AMVA), която дава много високо контрастно съотношение. Благодарение на оптимизираната технология за управление на пикселите, дисплеят се отличава и с широки ъгли на видимост от 178/178 градуса.

Технологията Ultra Wide Color разширява обхвата на цветовете, които се възприемат от потребителите – до 85% от NTSC пространството, в сравнение с типичните 72%, за да предостави по-реалистична картина. За разлика от подобренията, които работят чрез модификация на софтуера за настройка на цветовия баланс, Ultra Wide Color работи на хардуерно ниво.

Панелът на BDM4037UW осигурява изображения с UltraClear, 4K UHD (3840x2160) резолюция

Панелът на BDM4037UW осигурява изображения с UltraClear, 4K UHD (3840×2160) резолюция

Използването на няколко приложения едновременно на екрана се поддържа от функцията Philips MultiView, уточни Артьом Хоменко, продуктов мениджър за монитори Philips за Европа в MMD. Тази функция позволява на потребителите да разположат до четири входни видео сигнала на екрана – всеки с Full HD резолюция. Картината може да бъде подредена по два различни начина:

• Режим „картина до картина“ (Picture-by-Picture), който е полезен за контролни зали или за преглед на съдържанието от няколко устройства като лаптопи, например, за по-продуктивна екипна работа по време на срещи. При този режим екранът се разделя на няколко зони.

• Режим „картина в картина“, който е подходящ, например, за наблюдаване на видео поток в малък прозорец по време на работа на останалата по-голяма част от екрана.

За да предотврати трептенето и умората на очите, която се появява у някои потребители при работа с екрани с LED подсветка, мониторът е снабден с Philips Flicker-free технология.

MMD позиционира извития 4К монитор за професионалисти в областта на CAD приложенията, 3D графични дизайнери и финансови анализатори, работещи с огромни електронни таблици. Philips BDM4037UW с препоръчителна крайна цена от 1469 лв. с ДДС вече е наличен в магазините за електроника у нас.

Коментар