Нова технология обещава повече ТВ цветове

На тазгодишното шоу за потребителска електроника CEDIA в Денвър, Колорадо Mitsubishi посочи цена и дата на пускане на HDTV телевизор, който използва напълно нова технология за дисплей, основана на лазер.

Разработката надминава всичко познато досега, като предоставя два пъти повече цветове, отколкото сегашните телевизори (около 80% от видимия цветови спектър), както и по-високо ниво на яснота и дълбочина.
Освен това лазерният телевизор е по-екологичен от сегашните HDTV. Той консумира само 200 вата, което представлява приблизително половината от енергията, необходима на съвременните LCD телевизори, и приблизително една трета от използваната от плазмените телевизори енергия.
Японската компания дори твърди, че лазерните екрани са едва ли не вечни, т.е. не „прегарят” и не избледняват. Тестовете и практиката ще покажат доколко са верни тези твърдения.
Революционните подобрения идват с доста висока цена, а именно $6,999 за 65-инчовия дисплей, но все пак тя е далеч по-ниска от обявените $10,000 за новия Pioneer Kuro със същия размер.
Очаква се първите LaserVue устройства да се продават през септември от ограничен брой риселъри на Mitsubishi, а през коледния сезон, т.е. в края на октомври, да започнат по-масови продажби в магазините.

Коментар