Windows 10 добавя магазин за книги

Онлайн магазинът за книги вече е достъпен в предварителна версия на Windows 10 под номер Build 15014

Онлайн магазинът за книги вече е достъпен в предварителна версия на Windows 10 под номер Build 15014

Дългоочакваното обновление Creators Update на Windows 10 ще добави в операционната система онлайн магазин Books, като част от Windows Store, за покупка на книги.

От новата възможност ще се възползват най-вече англоезичнити потребители, тъй като в магазина ще се предлагат книги основно на английски език. Но несъмнено това допълнение в Windows Store е интересна стъпка в развитието на системата, с фокус върху съдържанието.

Microsoft започна подготовката за новата функционалност още в края на миналата година, когато добави в браузъра Edge поддръжка на формата Epub. Освен това в приложението се появи специален раздел за всички книги, придобити от Windows Store, както и възможност за настройка на шрифтове, фон и други параметри в режим на четене на книги.

Онлайн магазинът за книги вече е достъпен в предварителна версия на Windows 10 под номер Build 15014, съобщи блогът на Windows. От нея могат да се възползват участниците в програмата Windows Insider за ранно запознаване с новите възможности на платформата.

Коментар