Google тества мигновени Android Instant Apps

Нова технология на Google ще позволи изпълнение на Android приложения, без да бъдат инсталирани

Нова технология на Google ще позволи изпълнение на Android приложения, без да бъдат инсталирани

Мигновените Android приложения (Android Instant Apps) бяха една от най-интересните новини, обявени от Google на последната конференция за разработчици I/O, а сега вече правят първите си стъпки на пазара.

Тази седмица Google пусна за тестване технологията, която е способна да зарежда и изпълнява олекотени версии на Android приложенията, без нужда от инсталиране, съобщи блогът за Android разработчици.

BuzzFeed, Periscope, Viki и Wish са част от приложенията, включени в изпитанията, но Google обещава да разшири списъка, щом получи обратна връзка от потребителите.

Мигновените приложения влизат в действие, която потребителят на Android натисне връзката към съответното приложение, преди то да е заредено на смартфона.

Разработчиците, които проявяват интерес към новата технология, трябва да обновят своя софтуер с функция за мигновени приложения, а след това да го разбият на модули, за да позволят зареждане на малки части и незабавното им изпълнение.

Софтуерният комплект за разработчици (SDK) все още не достъпен, но Google посочва няколко важни стъпки, които партньорите на компанията могат да предприемат още сега, като се започне със „стесняване” на приложенията и поддръжка на URL навигация.

Коментари по темата: „Google тества мигновени Android Instant Apps”

добавете коментар...

  1. Иван

    Звучи сякаш Гугл са на път да преоткрият интернет страниците – зареждат нещо подобно на хтмл на части. Браво!

Коментар