Датски смартфон вижда през нощта

Смартфонът Lumigon T3 е способен да снима през нощта, благодарение на инфрачервени светодиоди

Смартфонът Lumigon T3 е способен да снима през нощта, благодарение на инфрачервени светодиоди

Датска компания се опитва да наложи на пазара смартфон с камера за нощно виждане. Моделът T3 на Lumigon прави снимки дори когато е напълно тъмно.

Камерата за нощно виждане на Т3 има две инфрачервени светодиодни светкавици, благорадение на които може да прави снимки на тъмно. В допълнение, смартфонът разполага с обикновена камера с резолюция 13 мегапиксела и адаптивен фазов автофокус, както и с предна селфи камера 5MP със светодиодна светкавица.

Lumigon T3 е поместен в корпус от неръждаема стомана и разчита на 8-ядрен процесор MediaTek Helio X10 с тактова честота 2,2GHz, допълнен от 3GB оперативна памет и 128GB постоянна флаш памет.

4,8-инчовият Super AMOLED екран с резолюция 1280×720 пиксела е покрит със защитно стъкло Corning Gorilla Glass 4. Устройството има размери 137×69×7,9 мм и тегло 145 грама, сензор за пръстови отпечатъци, два слота за сим карти, защита от удари, влага и прах.

Lumigon T3 работи под управление на операционна система Android 6.0 Marshmallow. Т3 и е оборудван с батерия 2285 мАч. На задния панел е монтиран сензор, който, според производителя, улеснява прелистването на страниците, а на дясната страна има програмируем клавиш.

Смартфонът поддържа управление с жестове. Така например, потребителите могат да отговарят на позвънявания или да изключват будилника, без да докосват екрана.

Датската компания Lumigon е основана през 2010 г. от бивши служители на Nokia и Sony Ericsson. Новото й устройство се предлага в различни цветови варианти на цена от 645 евро. Наличен е и специален модел от серията Exclusive с 24-каратово златно покритие за 1200 евро.

Коментари по темата: „Датски смартфон вижда през нощта”

добавете коментар...

  1. незнайко

    Всичко много хубаво ама с тая батерия направо утрепаха жабите в блатото.

  2. :о)

    абе новини да има…ебахти новостите 🙂

  3. nesus

    Cat S60 🙂

Коментар