Най-бързата дигитална преса заработи във варненско студио

Първата в страната дигитална преса Xerox DocuColor 8000AP заработи във варненската фирма Пиктограф. Новата придобивка на дигиталното студио ще осигури цветна продукция с качество, съпоставимо с офсетов печат, и в кратките срокове, характерни за дигиталните технологии.

DocuColor 8000AP има широка гама приложения и поддържа високо качество на изображението дори при скорост 80 страници в минута, без значение от теглото на хартията или вида медия, посочиха от Xerox.

“DocuColor 8000AP се появява първо в района на Източна България и сме сигурни, че този пазар отдавна имаше нужда от подобен тип „фабрика за цветове”, каза Юлиан Григоров, генерален мениджър на Xerox България.

Пресата е разработена на базата на вече утвърдената технология на DocuColor 8000. Новата цветна машина работи с разнообразни медии – от гланцирана хартия и картон до синтетични транспаранти.

Притежателите на машината могат да произвеждат книги и списания, промоционални флайери, персонализирани пакети с директна поща, специални предмети, включително магнити и фолиа за стъкло.

DocuColor 8000AP оперира в два режима, които могат да бъдат променяни лесно от оператор в процеса на работа. Освен по скорост режимите се различават и по степен на гланциране. Отличителна черта на пресата е принт резолюцията 2400x2400x1 dpi.

Хартията се подава от два контейнера с общ капацитет 4000 страници, което осигурява непрекъснато захранване. При необходимост може да бъде закупен и втори модул с два контейнера, всеки за 2000 страници. Всички контейнери предлагат едновременно захранване с различни медии с максимален капацитет 8000 страници.

„Високата производителност на DocuColor 8000AP позволява обработване на големи поръчки за фирми от рекламния бранш в кратки срокове”, каза Стефан Августинов, управител на Пиктограф. „Същевременно, машината е подходяща и за бързо изпълнение на малки поръчки, тъй като е доста гъвкава и бързо може да бъде настроена от един режим в друг”, допълни мениджърът на дигиталното студио.

Коментар