Telerik DevCraft R1 2017 подобрява UI разработките

DevCraft е най-иновативният и пълен пакет от инструменти за създаване на съвременни, готови за бъдещето приложения без значение дали са уеб, мобилни или десктоп, заявиха от Progress

DevCraft е най-иновативният и пълен пакет от инструменти за създаване на съвременни, готови за бъдещето приложения без значение дали са уеб, мобилни или десктоп, заявиха от Progress

Progress обяви нова версия на своя пакет от UI (потребителски интерфейс) инструменти за уеб, мобилна и десктоп разработка Progress Telerik DevCraft.

Пакетът включва функционалности за поддръжка на най-актуалните технологии и интегрирани среди за разработка, сред които Angular, Visual Studio 2017, jQuery 3, ASP.NET Core и Xamarin. Telerik DevCraft добавя и нови инструменти за повече продуктивност като подобрени библиотеки за обработка на документи и компоненти за данни за всички десктоп пакети.

Progress пусна и бета версия на Progress Kendo UI за Angular – пакет от Angular 2 UI компоненти за създаване на „нейтив“ Angular уеб приложения. Всеки омпонент е проектиран нейтив за Angular 2, а всяка функционалност е синхронизирана с насоките на платформата, без jQuery зависимости.

В допълнение на наличните UI уиджети, първоначално включени в бета версията, а сега в подготовка за пускане, пакетът Kendo UI for Angular RC съдържа още четири компонента: MaskedTextBox, NumericTextBox, AutoComplete и MultiSelect. Kendo UI for Angular RC е част от пакетите Kendo UI Professional, Kendo UI Complete и Telerik DevCraft.

Обновеният пакет Kendo UI for jQuery вече предлага поддръжка и по-голяма производителност за jQuery 3 и включва подобрения в уиджетите Grid и Spreadsheet. Всички негови компоненти работят гладко с Angular и поддържат директивите на платформата. С над 70-те UI компонента, които Kendo UI for jQuery предлага, разработчиците могат да създават адаптивни приложения два пъти по-бързо.

В резултат на дългогодишното партньорство на Progress с Microsoft, пакетът Telerik DevCraft е напълно съвместим с Microsoft Visual Studio 2017 RC. С него разработчиците могат да създават високопроизводителни и скалируеми уеб, мобилни и десктоп приложения за всяка платформа и устройство на Microsoft.

„През последните 15 години от пускането на .NET платформата на Microsoft ние винаги сме били първата спирка за разработчиците, които искат да създават и пускат приложения на нея. Имаме и ще продължим да предоставяме съвременни инструменти, пред конкуренцията, подкрепени с най-цялостната налична поддръжка“, каза Фарис Суайс, старши вицепрезидент и генерален директор за Developer Tooling в Progress.

По неговите думи, DevCraft е най-иновативният и пълен пакет от инструменти за създаване на съвременни, готови за бъдещето приложения без значение дали са уеб, мобилни или десктоп.

Коментар