Ericsson представя нов IMS IPTV middleware

Ericsson разширява своя пакет от телевизионни услуги с първия в света IPTV middleware с внедрена IMS платформа. Отвореното, стандартизирано и цялостно IPTV решение на компанията е лесно за интегриране и дава възможност на операторите да избират своите вендори.

Водещи доставчици на телевизионни технологии са обединили своите потребителски устройства, решения за защита на съдържание, видео сървъри и софтуерни приложения с новото IPTV решение на Ericsson – отворено решение за мобилните оператори, разработено с цел развитие на интегрираните комуникации и развлекателните услуги.

Цялостното IPTV решение е съобразено с техническите изисквания на Open IPTV Forum и е първото решение в света с интегрирана IMS платформа. То обединява ключови решения на Ericsson (новият IPTV middleware, снабден с IMS; инфраструктура за IPTV мрежи; водещи на пазара решения за видео обработка и технологии за доставяне на видео съдържание по поръчка) с продукти от водещи играчи в телевизионната индустрия като Accedo Broadband, Agama Technologies, Amino, HP, SecureMedia, Sun Microsystem, Tilgin, Verimatrix, и ZyXEL.

Ерик Кони (Eric Cooney), началник отдел „Телевизионни решения” в Ericsson, каза: „Ericsson комбинира своите водещи мрежови решения, решения за цифрова телевизия, консултантска помощ и възможности за системна интеграция с ключови партньори от тв сектора, за да пусне на пазара платформа, която дава нови измерения на телевизионната индустрия. Тази платформа е базирана на идеята за индивидуалното телевизионно изживяване. Нашата основна цел е да дадем възможност на операторите да диференцират своите предложения към клиентите си и да предлагат иновативни телевизионни услуги, които привличат, задържат и забавляват потребителя.”

“Новият ни IPTV middleware е създаден въз основа на отворени стандарти, за да може да се обединява с продуктите и решенията на различни доставчици. Това означава, че като основен интегратор, ние можем да предложим на клиентите си избор между най-добрите в класа си изпробвани продукти като част от предварително интегрирана цялостна система.”

Новото IPTV middleware решение на Ericsson дава на операторите гъвкавост и възможност за обективна преценка, от които се нуждаят, за да създават, изпробват и предлагат персонализирано и интерактивно телевизионно изживяване на своите абонати, както и да осигурят цялостен пакет интерактивни, мобилни и on-demand телевизионни услуги.

Коментар