e.Mini PC – компактен и безшумен мини компютър

e.Mini PC има компактни размери, консумира малко и е абсолютно тих

e.Mini PC има компактни размери, консумира малко и е абсолютно тих

Традиционните десктоп компютри имат различни алтернативи, като например мини РС-тата, които се отличават с компактни размери и безшумна работа, тъй като много често са безвентилаторни.

Компактен и безшумен, с широки възможности за конфигуриране е моделът е.Mini PC, предлаган в глобалния онлайн магазин AliExpress. Това устройство може да се използва за най-различни приложения под управление на Windows или Linux-базирана операционна система.

Беърбон системата е.Mini PC е проектирана на базата на четириядрен процесор Intel Celeron J1900 с тактова честота 2,0GHz и интегриран графичен контролер Intel HD Graphics. Оперативната памет достига до 16GB, а като сторидж могат да се ползват твърд диск (HDD) с капацитет до 2TB и SSD до 512GB.

Беърбон системата разполага с всичко необходимо за пълноценно конфигуриране

Беърбон системата разполага с всичко необходимо за пълноценно конфигуриране

Мини компютърът разполага с всички необходими портове за комуникации и включване на периферни устройства. Ще намерите два порта USB 3.0 и два USB 2.0, един или два LAN порта, HDMI и VGA портове за свързване към монитор, а като опция се предлага безжичен Wi-Fi модул.

е.Mini PC може да приеме един 2,5-инчов  HDD и един mSATA полупроводников диск (SSD) заедно, с капацитети съответно до 2TB и 512GB, според уверенията на потребителя. Кутията има малки размери – само 19х18 см, така че ще спести място там, където се използва. Компютърът поддържа 3D игри, Blue-ray и 4K Ultra HD стрийминг.

Мини компютърът може да работи с операционни системи Windows 7, 8 и 10, както и с Ubuntu

Мини компютърът може да работи с операционни системи Windows 7, 8 и 10, както и с Ubuntu

Според производителя, беърбон системата може да работи с всички брандове монитори, като същевременно е изключително икономична – има TDP показател само 60 вата. Може да се използва за най-различни домашни, индустриални и бизнес приложения, вкл. като компютър за домашен театър, за работа с офис приложения, в хотелски стаи или като облачен терминал.

е.Mini PC се предлага на цена от 136,99 до 318,99 долара, в зависимост от вградените оперативна оперативна памет и диск (HDD или SDD), с гаранция от 3 години. Точните размери на компютъра са 185x44x197,5 мм. Може да работи с операционни системи Windows 7, 8 и 10, както и Ubuntu.

Коментар