Лидер в системите за достъп стъпи у нас

Дистрибуторът Солитрон сключи договор с британската компания Paxton Access, производител на системи за контрол на достъпа. С новото партньорство българската компания допълва портфолиото си от мрежови камери и компоненти Axis и софтуер за видеонаблюдение и управление Milestone Systems, за да предложи на дилърите всички продукти, необходими за изграждане на завършени решения за контрол на достъпа.
"Добавяме към офертата си ключов компонент за изграждане на комплексни системи за управление на сгради”, каза Николай Митев, продуктов мениджър в Солитрон.
Решенията на Paxton Access се интегрират без проблеми с продуктите на Axis и Milestone, уточниха от дистрибутора.
Британският производител предлага два типа системи за контрол на достъпа, които използват разнообразни сензори.
Самостоятелните системи могат да се използват за контрол на достъпа до една или повече врати в сграда с помощта на цифров код (PIN), магнитни карти или датчик за разстояние в зависимост от инсталирания четец. Тези системи се програмират отделно за всяка врата. Подходящи са за малки бизнес предприятия, спортни клубове, складове или други малки или средни по големина сгради.
PC-базираните системи за контрол, наричани още "мрежови", се използват за контролиране на една или повече врати в сграда чрез цифров код, магнитен или друг датчик. Компютърният контрол осигурява централизирано управление и моментална промяна на правилата за достъп.
Освен повишената гъвкавост и възможности за задаване на права за достъп на отделни хора или групи потребители, този вид системи могат да съхраняват информация за преминаващите през вратите, както и да контролират достъпа до допълнителни сгради през LAN/WAN мрежова връзка.
Компютърните системи за контрол на достъпа все по-често се използват заедно с охранителни системи, асансьори, осветление и вентилация. Подходящи са за различни по големина предприятия, корпоративни офиси, множество сгради, правителствени учреждения, университети, спортни клубове и паркинги.

Коментар