Образователен 3D проект с признание от БАИТ

Waphoo The Game на варненската компания Уафуу АД грабна наградата в категория „Развлекателен Софтуер“ на годишните награди на БАИТ

Млада компания от Варна спечели приза в категорията Развлекателен софтуер в конкурса Наградите на БАИТ за 2016 г. със своя детски образователен 3D проект, стана ясно вчера на официалната церемония в София.

Waphoo The Game на Уафуу АД е мобилна мултиплейър платформа с образователен и социален характер, която включва технологичната иновация на Google за виртуална реалност за мобилни устройства.

Проектът е насочен към деца на възраст 6-11 години и съчетава развлекателни и образователни елементи в едно, доказвайки че мобилните игри са не само начин за забавление на малчуганите, но и нов ефективен подход на обучение.

Идеята на разработчиците от Уафуу е още от ранна възраст децата да развият логическата си мисъл и аналитични способности, в случая – като общуват помежду си, при това в напълно защитена и безопасна среда.

Наградите на БАИТ са едно много добро начало за платформата, особено предвид предстоящия й старт в края на месеца. От екипа на Уафуу очакват скоро да спечелят още по-важно признание – това на потребителите, които са най-голямото жури за една млада технологична компания.

„Благодарим на журито, че разчупи статуквото и насочва вниманието си към компания, която не е от София. Ние вярваме, че Варна освен младежка европейска столица за 2017 година може да бъде и притегателен център за иновации и международни ИТ форуми и събития“, коментираха от компанията.

Според представители на Уафуу, редно е да бъде преосмислена политиката на фондовете, като се даде шанс за развитие на млади и иновативни компании от региона.

Коментари по темата: „Образователен 3D проект с признание от БАИТ”

добавете коментар...

  1. Иван

    Две думи само: “голяма простотия”. Дори сайта им не се отваря.

Коментар