Teclast Tbook 10 S – таблет РС с Windows 10 и Android

С допълнителна клавиатура, Teclast Tbook 10 S се превръща в компактен ноутбук

Устройствата с възможност за използване като таблет и ноутбук, наричани „две в едно“, привличат засилващ се интерес сред потребителите на персонални компютри. Продажбите им растат на фона на спад като цяло на РС пазара.

Компютрите от типа 2-в-1 могат да бъдат изпълнени конструктивно по различни начини. например с механизъм за лесно присъединяване на клавиатурата. Teclast Tbook 10 S в стандартната си конфигурация представлява класически таблет, който с присъединяване на допълнителна клавиатура се превръща в ноутбук.

Удобството на това устройство е, че включва две операционни системи – Android 5.1 Lollipop, която обикновено се използва в сценария таблет, и Windows 10, която е по-логичният избор при ползване на модела в ролята на ноутбук със сензорен екран.

Teclast Tbook 10 S има качествен екран с диагонал 10,1 инча и резолюция Full HD 1920х1080 пиксела

Техническите характеристики на Teclast Tbook 10 S са такива, че устройството се справя еднакво добре и в двете си роли. На първо място е качественият екран с диагонал 10,1 инча и резолюция Full HD 1920х1080 пиксела, изпълнен по IPS технология, а това гарантира отлични цветове и широк зрителен ъгъл.

На второ място, моделът разчита на мощта на 64-битов четириядрен процесор Intel Cherry Trail X5 Z8350 на тактова честота 1,44GHz, която се увеличава при необходимост до 1,92GHz, благодарение на технологията Turbo Boost. Чипът работи на ултра-ниско напрежение и се отличава с висока енергийна ефективност, което е предпоставка за по-дълга автономна работа.

Teclast Tbook 10 S е подходящ за обичайните РС приложения, вкл. за офис задачи

За графиката отговаря интегриран GPU Intel HD Graphic от поколение 8, със споделена видео памет, достатъчно производителен за базово фоторедактиране, обикновени игри и обработка на изображенията при сърфиране в интернет.

Teclast Tbook 10 S идва конфигуриран с 4GB оперативна памет (RAM) – обем, който е напълно приемлив за таблети и ноутбуци, предназначени за обичайните непретенциозни приложения, които ползва ежедневно масовият потребител – сърфиране в интернет с няколко отворени таба на браузъра, гледане на снимки и видео, общуване в социални мрежи и др.

Устройството включва 64GB постоянна флаш памет от типа eMMC ROM. Подобен обем на вградения сторидж осигурява немалко място за съхранение на снимки, видео, музика и друго съдържание. В случай, че то не е достатъчно, могат да се ползват облачни услуги или да се разшири паметта чрез SD карти с капацитет до 128GB.

Стандартно, Teclast Tbook 10 S е голям таблет с операционна система Android

2-в-1 устройството има вградена предна камера с резолюция 2 мегапиксела за снимки, селфи и видеочат. Моделът поддържа безжични връзки WiFi 802.11b/g/и Bluetooth 4.0 за свързване към интернет и обмен на данни с други устройства. В допълнение, налични са Mini HDMI порт за извеждане на съдържанието на голям екран и Micro USB порт, стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки, говорители и микрофон.

Teclast Tbook 10 S се предлага в момента на цена от $164,99, която е валидна при въвеждане на код Tbook10S28. В тази цена не е включена клавиатура – Teclast TL-T10S Tbook 10S Keyboard се продава отделно за около $42,68. Устройството има размери 24,65×16,59×0,80 см и тежи 0,574 кг заедно с вградената батерия от 6000 мАч. В комплекта освен самия таблет е включен USB кабел.

Коментари по темата: „Teclast Tbook 10 S – таблет РС с Windows 10 и Android”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    +мито
    +ддс
    + митнческо освобождаване

  2. Anonymous

    160$

Коментар