Lenovo атакува пазара на сървъри

Китайският производител Lenovo, играч от Топ 5 на световния пазар за РС и лаптопи, навлиза и в сегмента на сървърите с нова линия ThinkServers. Машините са насочени към фирми от малкия и среден бизнес, които нямат необходимия ИТ персонал за настройване и управление на сървърна среда.
ThinkServers идват с лесен за употреба софтуер и 90-дневна пробна версия на поддръжка, за да могат клиентите да се аклиматизират към своята нова сървърна среда, обясниха от Lenovo.
Компанията ще предложи всички модели от линията ThinkServers и обслужване чрез своята партньорска мрежа. Гамата включва три модела от тип “кула” (tower) и два “рак” сървъра x86. Скалируемото предложение ще може да отговари на нуждите на предприятия със служители от един до петстотин.
ThinkServers са съвместими с Microsoft Windows Server или SUSE Linux Enterprise Server на Novell, която е предпочитана от Lenovo като Linux доставчик.
Новите сървъри са оборудвани с процесори Intel Core 2 Duo или Xeon 3000 и 3200. Машините са предназначени за леки приложения като имейл, съобщения и съхранение на файлове, както и за уеб сървъри, а по-мощните конфигурации ще обслужват бази данни и виртуализация.
“Lenovo сега доставя пълен комплект от продукти за малкия и среден бизнес – от десктопи до преносими компютри и сървъри”, каза Марк Годин, вицепрезидент и главен мениджър на корпоративното бизнес поделение на Lenovo.
Цените на сървърите започват от $749. Машините ще бъдат в наличност от 30 септември чрез партньорите на Lenovo, уточниха от българския офис на компанията.

Коментар