Майкрософт отваря център за иновации в София Тех Парк

Microsoft Innovation Center в София Тех Парк ще подкрепя предприемачите

Майкрософт България ще вдъхне нов живот на проекта София Тех Парк, след като напоследък инвеститори критикуваха остро държавната компания, а в отговор на това служебното правителство смени цялото й ръководство.

Следващата седмица Майкрософт ще открие център за иновации в София Тех Парк, стана ясно от покана до медиите, разпространена днес от софтуерната компания. Партньори в инициативата на ИТ гиганта са българската фирма ICB и предприемаческата организация Start It Smart.

Microsoft Innovation Center ще подкрепя предприемачите във всяка стъпка от пътя им – от разработката на идея до основаване на нова компания. Чрез разнообразни програми, предприемачите ще имат достъп до обучения, ментори и различни Microsoft инструменти, за да достигнат следващото ниво в развитието на бизнеса си.

На откриването на центъра на 22 март Майкрософт ще покаже някои от новите си технологии и продукти, вкл. очилата за виртуална реалност HoloLens, лаптопът Surface Book и таблетът Surface Tablet. В допълнение, компанията ще демонстрира система за контрол на плавателни съдове на един от технологично най-напредналите свои партньори у нас – ICB.

Коментари по темата: „Майкрософт отваря център за иновации в София Тех Парк”

добавете коментар...

  1. :о)

    Изглежда ми като телефонно обаждане по АМЕУИКАНСКИ да не нарушаваме рейтинга
    на г-н Плевнелиев и затова отваряйте офис ****…

  2. Anonymous

    до m$
    кмета на мюнхен е захранен
    а фандъка кога ?

  3. Anonymous

    очилата за виртуална реалност HoloLens – 5000 $.

  4. ха

    С едно бързо търсене в новините се вижда, че:
    >11 март 2009 г., София. Център за иновации отвори врати днес в Технически университет – София.
    Така, че M$ отдавна си имат център за иновации в София!

    Проблемът на София Тех Парк не е това колко човека има вътре. Целта на подобна структура е да създаде нов иновативен метод за привличане на разработчици. Това, че една голяма компания се появила там нищо няма да промени, защото това няма да увеличи броя на стартъпите…

Коментар