Официална премиера на World of Warcraft: Wrath of the Lich King на 13 ноември

Blizzard Entertainment обяви, че World of Warcraft: Wrath of the Lich King – вторият експанжън на популярното MMORPG, ще има своята официална премиера на 13 ноември в Северна Америка, Европа, Мексико, Аржентина, Чили и Русия. На 14 ноември играта ще бъде представена в Австралия, Нова Зеландия, Сингапур, Малайзия и Тайланд. В Корея, Тайван, Хонг Конг и Макао експанжънът ще бъде достъпен на 18 ноември.
"Предвиждаме да пуснем Wrath of the Lich King и най сетне да дадем възможност на почитателите на World of Warcraft да поемат контрол над Артас и неговите слуги” – каза Майк Морхайм, изпълнителен директор и съосновател на Blizzard Entertainment. "Дотогава ще продължим да подобряваме и тестваме съдържанието на експанжъна, за да сме сигурни, че той ще осигури първокласно и забавно преживяване."
World of Warcraft: Wrath of the Lich King изпраща играчите в студения, забранен континент Нортренд, където страховитият крал-лич Артас Менетил, видян за последно в Warcraft III: The Frozen Throne, крои пъклени планове в уединената си цитадела как да покори целия Азерот. Играчите ще се бият с армията от немъртви на краля-лич от бреговете на Виещия фиорд и тундрата Бореан до центъра на неговата нечиста сила в глетчера Айскраун.
В добавка, играчите ще могат да развиват играчите си до 80 ниво и да се сдобиват с могъщи нови способности, докато изследват няколко нови зони и тъмници. Експанжънът представя и редица нови елементи, включително система за постижения, разширени опции за битка играч-срещу-играч като обсадни оръжия и разрушими сгради, както и първия клас герои в играта – рицарите на смъртта-некроманти.
Експанжънът Wrath of the Lich King изисква наличието на оригиналната игра World of Warcraft и на World of Warcraft: The Burning Crusade.
От пускането си през ноември 2004 г., World of Warcraft се превърна в най-популярната масова мултиплеър онлайн ролева игра, с над 10.9 милиона потребители. Първият експанжън на играта The Burning Crusade, счупи рекордите за продажби на компютърни игри в Северна Америка и Европа – от него са продадени около 2.4 милиона копия само за първите 24 часа от нейното пускане.

Коментар