Intel формира структура за изкуствен интелект

Изкуственият интелект вече е важно направление в изследователската дейност на Intel и на цялата ИТ индустрия

Процесорният гигант Intel създаде подразделение за изследвания и разработки в областта на изкуствения интелект (AI). Новата структура Artificial Intelligence Products Group (AIPG) обединява различни AI проекти на компанията и се ръководи от Навийн Рао.

Intel планира също да сформира нова изследователска лаборатория за изкуствен интелект, която ще се занимава с разработка на архитектурни и алгоритмични решения в сферата на електронния разум, съобщиха от компанията по-рано тази седмица.

Изкуственият интелект вече е важно направление в изследователската дейност на Intel и на цялата ИТ индустрия. Според експертни оценки, към 2020 г. в света ще има над 50 милиарда машини и устройства, способни да се свързват към интернет и да обменят информация помежду си.

Подобни свързани устройства ще генерират огромен обем данни. Но сами по себе си, тези сурови данни не представляват ценност. За да бъде усвоен потенциалът им, са необходими сложни аналитични инструменти и системи, които притежават интелект, подобен на човешкия.

Intel твърди, че в най-близко бъдеще ще се появят нови системи на база изкуствен интелект, които решават с висока точност задачи в медицината, прогнозирането на спортни травми и управлението на автономни автомобили. Транспортните системи на бъдещето ще изискват сложни алгоритми за обработка на данни и аналитични технологии, които не могат да се реализират без изкуствен интелект.

Коментари по темата: „Intel формира структура за изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Alexa ai – гласови команди

  2. ха

    Той Intel едва ли ще се задоволят със софтуер. По-скоро ще се ориентират към хардуерни реализации, които да се използват от вече споменатите от Anonymous субикти.

  3. Anonymous

    China Great Wall Ai от снимката на лицето определя кой е потенциален престъпник

    Intel тепърва планира?

  4. Anonymous

    IBM Watson Ai сравнява ракови снимки от 10 милиона пациенти и назначава за лечение.

    Intel тепърва планира ??

  5. Anonymous

    ПЛАНИРА също да сформира нова изследователска лаборатория за изкуствен интелект

    Tesla Ai – навъртя 5 миларда мили сред откачалници шофоьори

    Intel тепърва планира ??

Коментар