Nokia въвежда “кошчета” за стари телефони

Нова инициатива на Nokia ще решава проблема с рециклирането на купищата мобилни телефони. Финландската компания, която е най-големият производител на хендсети в света, въвежда “кошчета” за събиране на старите телефони.

Проучване на Nokia е установило, че само 3% от потребителите дават стария си телефон за рециклиране, а 50% от анкетираните въобще не са знаели за подобна възможност.

Автоматизираните терминали Integrated Nokia Kiosk (INK) ще се появят най-напред по улиците на малайзийската столица в рамките на пилотен проект, съобщава ZDNet.

INK са първите по рода си автоматизирани устройства за събиране на стари телефони. От потребителите се иска да изпълнят само няколко прости операции, указани на сензорния екран на терминала, и да оставят своя телефон за преработка или сервизно обслужване.

Досега клиентите на Nokia можеха да дават старите си апарати в търговските обекти на компанията.

Проучването на Nokia показва също, че 44% от потребителите задържат у дома ненужните им вече мобилни телефони. Повечето хора просто не знаят, че могат да дадат своя остарял апарат за рециклиране, установява Nokia.

по темата: „Nokia въвежда “кошчета” за стари телефони”

добавете коментар...

  1. VESELIN RAIKIV

    dobre vzimate stari telefoni a na nas kakvae faidata trqbva dasi kupim niv a nemojeteli da podarqvate naprimer 3 4 tel za edin nov s minimalno zapla6tane vse paksmi davali pari za tqh

Коментар