Samsung Galaxy S8 – интелигентен смартфон, без рамка

Компактният дизайн на Galaxy S8 позволява удобно управление с една ръка

Galaxy S8, представен днес от Samsung, предлага на потребителите нови начини за взаимодействие със смартфона, повече функционалности и удобства, впечатляващ дисплей и редица услуги и приложения.

„Galaxy S8 е нашата заявка за възвръщането на доверието на потребителите, като променя представата за възможностите за сигурност и бележи нов етап в смартфон историята на Samsung“, заяви в деня на премиерата ДиДжей Кох, президент на мобилното подразделение на Samsung.

Смартфонът идва с 5,8-инчов или 6,2-инчов Infinity дисплей с резолюция 2960×1440 пиксела и изчистен безрамков дизайн, без бутони и с гладки заоблени форми. Компактният дизайн на Galaxy S8 позволява удобно управление с една ръка, докато предпазното Corning Gorilla Glass 5 покритие на предната и задната част на устройството осигурява защита и издръжливост, както и висококачествен завършек.

Galaxy S8 е оборудван с подобрена 8-мегапикселова F1.7 предна камера със смарт автофокус и 12-мегапикселова F1.7 Dual Pixel основна, за хубави снимки при слаба светлина, зуум и снимки без замъгляване.

За по-голяма производителност и свързаност, Galaxy S8 разполага с първия в индустрията 10-нм чип – осемядрен, 64-битов, на тактова честота 2,3GHz и 1,7GHz, допълнен от 4GB RAM LPDDR4 и 64GB постоянна памет (UFS 2.1). Устройството поддържа Gigabit LTE и Gigabit Wi-Fi свързаност до 1 Gbps.

Galaxy S8 е и първото мобилно устройство, сертифицирано от UHD алианса като Mobile HDR Premium, което означава, че поддържа ярки цветове и контрасти. В допълнение, Galaxy S8 предлага гейминг изживяване от следващо ниво със забележителна графична технология, както и пакет от игри, който включва популярни заглавия, някои от които се поддържат от Vulkan API.

По отношение на сигурността, Galaxy S8 идва с платформа Samsung Knox, широка гама от биометрични технологии, вкл. скенери за пръстови отпечатъци, ирис и разпознаване на лица, така че потребителите имат избор на различни методи за идентификация.

В допълнение, Galaxy S8 има IP68 сертификат за устойчивост на вода и прах, поддържа MicroSD карти с капацитет до 256GB, функция Always Оn за дисплея и бързо безжично зареждане.

Интелигентният интерфейс Bixby помага на потребителите да се възползват максимално от устройството. Новият Bixby бутон осигурява лесен достъп и навигация между услугите и приложенията с прости команди, активирани от глас, докосване, текст или изображение.

Първоначално гласовата функция на Bixby ще интегрира няколко стандартни приложения и функционалности на Samsung, вкл. Камера, Контакти, Галерия, Съобщения и Настройки, като в близко бъдеще възможностите му ще бъдат разширени с още приложения на компанията и външни разработчици. Възможностите за контекстуално разбиране позволяват на Bixby да предлага персонализирано съдействие въз основа на това, което интерфейсът научава за вашите интереси, състояние и локация.

Потребителите могат също да пазаруват, да търсят изображения и да получават детайли за местата около тях с помощта на технологията за разпознаване на изображенията на Bixby. С разрастването на своята екосистема, Bixby ще може да се свързва с различни устройства, приложения и услуги като универсален интерфейс.

Galaxy S8 е съвместим с новия шлем за виртуална реалност Gear VR с контролер, разработен съвместно с Oculus. Контролерът предлага лесно управление и навигация с една ръка и по-добро взаимодействие по време на движение при достъп до интерактивно VR съдържание. Galaxy S8 ще може да се свързва с новата камера Gear 360 и да създава 4K 360-градусово видео и 15-мегапикселови снимки.

Уникалното решение Samsung DeX превръща смартфона в настолен компютър и предлага десктоп изживяване. То дава на потребителите достъп и възможност за редактиране на данни директно от смартфона.

Технологията Samsung Connect улеснява управлението на умни устройства. Благодарение на нея, потребителите могат да активират IoT устройства чрез бърз тристепенен процес на конфигурация и да управляват всички свързани устройства чрез едно интегрирано приложение.

Нови слушалки от AKG by Harman с безкомпромисно качество на звука се предлагат като аксесоар към комплекта. Слушалките имат удобна хибридна форма, която пасва по-добре на ухото и ефективно намалява шума, и са изработени от специален материал, който не позволява заплитане.

Продажбите на Galaxy S8 в Европа, включително в България, ще стартират на 28 април. От днес тече и период за предварителна поръчка, който ще продължи до 19 април, вкл. Всеки с предварителна поръчка ще получи своя Galaxy S8 до осем дни преди официалния старт на продажбите. Устройството ще се предлага в два основни цвята – Midnight Black и Orchid Gray.

Коментар