Всички доставчици на Apple стават „зелени”

Apple и нейните партньори преминават изцяло към енергия от възобновяеми източници

В близко бъдеще Apple ще премине напълно към възобновяеми източници на енергия, а нейният пример ще последват и други компании. Със сигурност, доставчиците на Apple също преминават към зелена енергия.

Партньори на ИТ гиганта от Купертино като Compal Electronics, Sunwoda Electronic и Biel Crystal Manufactory вече използват изключително енергия от възобновяеми източници (ВЕИ) при производството на части за iPhone, съобщи Блумбърг, позовавайки се на Лиза Джексън, вицепрезидент на Apple за екологичните инициативи.

Още четири други компании, доставчици на компоненти за Apple, планират в бъдеще да използват зелена енергия – това са Lens Technology, Solvay Specialty Polymers, Catcher Technology и Ibiden.

По данни на Блумбърг, в момента около 96% от енергията, използвана от Apple, се добива от възобновяеми източници. Подразделенията на компанията в 26 страни по света напълно са преминали към ВЕИ.

В началото на годината еко-организацията Грийнпийс публикува резултати от поредното си изследване, които отреждат на Apple за трети път званието най-зелена компания.

Коментари по темата: „Всички доставчици на Apple стават „зелени””

добавете коментар...

  1. Anonymous

    доставчици
    ПЛАНИРАТ
    в бъдеще да използват зелена енергия

Коментар