Големите събития изцяло зависими от интернет

Всички големи събития днес са изцяло зависими от интернет, за да задоволят нуждите на потребителите, а за компаниите това е необходимост да се приспособят към нарастващия потребителски интерес, заяви Гарет Уилямс, изпълнителен директор на Interoute.
В деня на пускане на най-мощния ускорител на частици, Големия адронен ускорител (LHC), посещенията в интернет страницата на Европейската организация за ядрени изследвания (CERN) са се увеличили с над хиляда процента (1066%). От предвидените 30 Mbps натоварването е достигнало зашеметяващите 350 Mbps.
В очакване на огромен брой посещения в деня на пускане на ускорителя, от CERN са се обърнали към Interoute да предостави допълнителен мрежов капацитет. Компанията е увеличила капацитета шесткратно за целия период по време на експеримента, за да може мрежата да поддържа огромния брой нови посещения.
„Този исторически момент беше проследен от хора от цял свят. CERN направиха не само бум в мрежовите връзки, популяризирайки самото събитие, но също така достигнаха и пик в трафика на интернет страницата на организацията в отговор на голямата зависимост от обновяване на информацията в реално време”, коментира събитието Гарет Уилямс.
Interoute e предоставила голям брой допълнителни IP адреси, като по този начин може да осигури капацитет на мрежата до 10 Gbps.

Скоро след пускане на ускорителя обаче проблем в системата за охлаждане принуди CERN да прекрати временно експеримента. След затопляне на тунела, в него ще влязат инженери да проверят истинската причина за изтичането на хелий. Очаква се работата на адронния колайдер да бъде възобновена в началото на следващата година.

Коментар