Societe Generale Експресбанк избра трима нови членове на Надзорния си съвет

Днес, 30-ти септември във Варна, на редовното заседание на акционерите на Societe Generale Експресбанк,  единодушно бяха избрани новите членове на Надзорния съвет на банката: Жан – Луи МАТЕИДиректор на BHFM – Дирекция за международно банкиране в Societe Generale, Патрик Пиер ЖЕЛАН – Председател на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на BRD – Румъния и Перин ЖИЛБЕР – зам. началник на Маркетинг и продажби, Международен отдел за банкиране на дребно, SocieteGenerale.
Жан – Луи МАТЕИ – Директор на BHFM – Дирекция за международни банкиране в Societe Generale.
Жан – Луи Матеи притежава както бакалавърска, така и магистърска степен по частно право. Завършил е Института по политически науки в Париж. Завършил е също така и в Центъра за Банкови науки.
Жан-Луи Матеи се присъединява към SocieteGeneraleпрез 1973 г. От 1984 г. до 1988 г. е Началник на Одела на групата, отговорен за организацията. След това от 1988 г. до 1992 г. е назначен за главен изпълнителен директор на SGBCIбанка от групата SocieteGeneraleв Брега на слоновата кост.
През ноември 1992 г. той беше назначен за зам. мениджър на управлението, отговорно за Африка и отвъдморските територии, като през 1993г. той става негов ръководител. През 1995 г. Жан-Луи Матеи става ръководител на управлението, отговорно за Африка, Средна Азия и отвъдморските територии. През 1997 г. става член на Мениджмънт комитета на групата. От 1998г. той е ръководител на Международното банкиране на дребно в SocieteGenerale.
От май 2008 г., Жан – Луи Матеи е избран за зам. председател на Росбанк – Русия, къдетоSocieteGeneraleeглавен акционер.
Патрик Пиер ЖЕЛАН – Председател на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на BRD – Румъния
Патрик Желан  е завършил Института по политически науки в Париж има магистърска програма по право.
Патрик Желан се присъединява към Societe Generale през 1970 г. Той се премества в управлението по международни финанси и става отговорник на отдела по синдикиране през 1979 г. През 1983 г. той е назначен за помощник главен мениджър на Societe Generale– Великобритания, след което става главен изпълнителен директор на Societe Generale в Холандия през 1986 г.
През 1989 г. Патрик  Желан е назначен за мениджър на групата от клонове От-Дю-Сен, след което става мениджър на клон за корпоративно банкиране. От 1998 г. до 2001 г. П. Желан е назначен за главен изпълнителен директор на Societe Generale Лондон, а след това на BRD – банката от групата Societe Generale в Румъния. От 2004 г. е председател на съвета на директорите и главен изпълнителен изпълнителен директор на BRD.
Перин ЖИЛБЕР– Зам. началник на Маркетинг и продажби, Международен отдел за банкиране на дребно, Societe Generale.
Перин Жилбер притежава две магистърски степени по бизнес администрация от Университета Тексас, Остин (САЩ) и по Мениджмънт  ЕМ Лион (Франция).
Тя се присъединява към Societe Generale през 1999 г. Като изпълнява длъжността инспектор. От 1999 г. до 2002 г. е назначена за зам. – началник на Група Шанзе Лизе в Societe Generale, а от 2002 г. е избрана за стратегически анализатор, Отдел за банкиране на дребно в Societe Generale. От 2005 г. до днес, Перин Жилбер е зам.-началник на Маркетинг и продажби в Международен отдел за банкиране на дребно към Societe Generale.
След 3 успешни години като председател на Надзорния съвет на Societe Generale Експресбанк, Филип Виге се пенсионира, а новите 3 члена на съвета ще встъпят в длъжност след известието за тяхното избиране към Българската народна банка.
Мандатът на новите членове ще бъде с продължителност от 5 г.

Коментар