Тъчпадите с нови жестове за управление

Компанията Synaptics, разработчик на интерфейси между човека и мобилния компютър, обяви, че добавя два нови жеста към сегашната библиотека от способности на своите тъчпад устройства, използвани в ноубук компютри и периферни клавиатури.
Функциите ChiralRotate и Two-Finger Flick сега могат да се използват във всички компютърни системи, снабдени със Synaptics TouchPad.
Първата от тях позволява въртене на изображения и графики в определени приложения с един от пръстите. Това може да се окаже полезно за графични дизайнери, както и за обикновени потребители, които предпочитат тъчпад пред стандартна мишка.
Другият нов жест, разпознаваем от Synaptics TouchPad, позволява използване на два пръста за хоризонтално преместване и навигация напред и назад през изображения, документи и обекти, или за вертикално преместване. Взети заедно, двата нови жеста дават възможност за подобряване на взаимодействието между потребителя и компютърната система.
Тъчпадите, които поддържат новите жестове ChiralRotate и Two-Finger Flick, могат да осигурят много по-ефикасен начин за работа с фотографии и графики. Потребителите могат лесно и бързо да преглеждат изображения с Two-Finger Flick, а с помощта на ChiralRotate да въртят тези картини в популярни Windows приложения.
Освен това, всички настройки на Synaptics TouchPad могат да бъдат включвани или изключвани посредством удобния Synaptics Control Panel.

Коментар