Samsung пуска хладилен компресор на всеки 3 секунди

Заводите на Samsung произвеждат ефективно по един хладилен компресор на всеки три секунди

Корейският гигант Samsung е произвел над 200 милиона компресори за хладилници, откакто е в този бизнес, според официална информация от компанията към 26 май т.г.

Samsung създава първия си компресор през 1976 г. и минава границата от 200 милиона след 40 години. Компанията ефективно произвежда един компресор на всеки три секунди, което я позиционира като производителят с най-висок капацитет на пазара.

Компресорът е най-важният компонент на хладилника, който регулира компресиите и циркулацията на охладителното вещество, за да генерира студен въздух. Той комбинира различни технологии, вкл. мотор, компресия на охладителното вещество и прецизна обработка.

С течение на годините, Samsung значително намалява размера на своите компресори и развива технологията „двоен компресор“, благодарение на която става възможно поставянето на два компресора в един хладилник. Това на свой ред позволява на Samsung да създаде през 1995 година охладителна система, която охлажда хладилника и фризера отделно един от друг.

Samsung контролира също 52% от пазара на дигитални инверторни компресори, които са ключови компоненти в най-новите инверторни хладилници. По същество, половината от инверторните хладилници по света работят с компресорите на Samsung, съобщиха от компанията.

Дигиталните инверторни компресори прецизно контролират количеството електроенергия, консумирана според честотата на използване на хладилника. По този начин, те могат да осигурят до 35% по-висока ефективност в сравнение с другите компресори.

Коментари по темата: „Samsung пуска хладилен компресор на всеки 3 секунди”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    на симката:
    Явно с самсунг постригват със купичка

Коментар