Radeon Pro 500 графика подсилва iMac системите

Серия графични карти Radeon Pro 500 ще подсили гейминг изживяването и възможностите за създаване на съдържание отвъд Ultra HD на обновените iMac

AMD обяви високопроизводителни и енергоефективни графични решения от серията Radeon Pro 500  за системи от типа „всичко в едно“. Новата линия  GPU ще се използва в 21,5- и 27-инчови iMac компютри за гейминг и VR изживявания, както и за създаване на мултимедийно съдържание с различни приложения за Mac.

Видеосистемите от серията Radeon Pro 500 предлагат до 5,5 TFLOPS изчислителна производителност, която ще може успешно да се използва от художници, дизайнери, инженери и създатели на филми. Различните варианти Radeon Pro 500 GPU разчитат на архитектурата Polaris и ще се вграждат в AiO системите.

Създателите на съдържание ще могат да ползват Radeon Pro 500 серията с водещи приложения за Mac като Adobe Premiere Pro, After Effects и Photoshop и Foundry Nuke, Mari и Modo. Освен това графичните карти на AMD ускоряват производителността при използване на Radeon ProRender технология в приложения като Autodesk Maya и Maxon Cinema 4D.

Коментар