Започна кампания “Децата безопасно в интернет”

Стартирала днес кампания ще запознава децата на възраст между 6 и 16 години с основните правила за безопасна работа и забавление в глобалната мрежа.

„Децата безопасно в Интернет” се провежда по инициатива на Майкрософт България съвместно с детския портал Az-deteto.com и Евроком. Фокусът тази година е и върху родителите, които ще бъдат информирани как по-ефективно да предпазват децата си, докато сърфират в интернет.
“Има основни правила за безопасно поведение в интернет. И родителите, и децата трябва да ги познават и да ги спазват, за да се чувстват спокойни”, споделиха популярните водещи на сутрешното шоу „Стартер” по БГ Радио – Симо и Богдана, които са лица на кампанията.
В рамките на кампанията ще се проведе конкурс на тема Урок за родители. В него децата могат да изпращат предложения за това, какво трябва да правят родителите им, за да ги предпазват по-ефективно в глобалната мрежа. 10-те най-добри предложения ще получат награди от организаторите и ще бъдат издадени в „Наръчник за родители”.
“Миналата година кампанията получи широк обществен отзвук и висока оценка. Надяваме се тази година успехът да бъде още по-голям, а именно чрез нашите партньори – медийни и държавни институции, посланията на кампанията да достигнат до още по-голям брой деца и родители, в цялата страна”, каза Христина Христозова, маркетинг мениджър на Майкрософт България.
Кампанията ще бъде с продължителност 7 месеца и освен конкурса „Урок за родители” са предвидени още много активности, както на национално, така и на регионално ниво. Сред тях са дистрибутиране на плакат с 8-те златни правила за безопасно поведение в интернет във всички училища в страната, провеждане на кръгла маса по въпроса, провеждане на „Открит урок за родители” и др.
Кампанията „Децата безопасно в Интернет“ се осъществява със съдействието на Министерство на образованието и науката, Държавна агенция за закрила на детето, Държавна агенция за информационни технологии и съобщения и Обществен съвет за безопасен интернет.

Коментар