БиЕмДжи ще дистрибутира продуктите на Citrix

Дистрибуторът БиЕмДжи подписа договор с компанията Citrix Systems за разпространение у нас на нейните решения за виртуализация на софтуерни приложения.

Двете компании ще обявят официално партньорството си следващата седмица на пресконференция в София. Предстои и форум за крайни потребители, в организацията на който ще се включи и дългогодишният търговски партньор на Citrix – Парафлоу.

Продуктовото портфолио, което ще бъде предлагано на българския пазар от Citrix и БиЕмДжи, включва решения за виртуализация на сървъри, работни приложения и десктоп среда, както и софтуер за оптимизиране на корпоративни мрежи и ускорено внедряване на сървърни инсталации и приложения.

На форума в столицата Citrix ще представи ключовите си продукти XenApp и XenServer. Потребителите ще научат и за реален проект на българска компания, успешно внедрила решение на Citrix за оптимизиране на работните процеси.

Citrix има над 6 200 търговски и бизнес партньори в над 100 държави по света. Годишната печалба на фирмата за 2006-а възлиза на $1.1 милиарда.

Коментар