Apple A10X отвя конкурентите в тестове

Процесорът A10X Fusion на Apple има 6-ядрен CPU и 12-ядрен GPU

Новият процесор Apple A10X Fusion постави абсолютен рекорд за производителност в теста AnTuTu. Чипът, на който стъпва обявеният наскоро iPad Pro, се представя много по-добре от процесора на Galaxy S8, например.

iPad Pro с чип A10X постига 234 хиляди точки в теста на AnTuTu. За сравнение, iPhone 7 набира около 180 хиляди точки, а Samsung Galaxy S8 има 200 хиляди. Таблетът на Apple поставя рекорд и в теста Geekbench, където събира около 9 хиляди точки.

AnTuTu оценява параметри като изчислителна мощност на процесора, скорост на оперативната памет, графичната подсистема и сторидж устройствата. Програмата се явява един от най-популярните бенчмаркове за производителност на мобилни устройства.

iPad Pro с процесор A10X постига 234 хиляди точки в теста AnTuTu

Новият 10,5-инчов iPad Pro дебютира на конференцията за разработчици WWDC по-рано този месец. Освен с най-бързия процесор – A10X с шест CPU ядра и дванадесет GPU ядра, таблетът се отличава и с качествена 12-мегапикселова камера с оптична стабилизация. 

Коментари по темата: „Apple A10X отвя конкурентите в тестове”

добавете коментар...

  1. ами сега!

    е за кво да го правят.. нали икономиката трябва да се върти! от безумно скъпи и тъпи играчки!?
    щом може на samsung s2 да се подкара nougat и то да върви гладко, що няма поддръжка и на други телефони? що няма олекотяване на приложения, а само усложняване и утежняване на софтуера? нищо чудно, че вече ги правят с по 4-8гб рам! да имало

  2. Lordoff

    Пак реклама на безумно скъпата нахапана ябълка… Пуснете един тест за цена-производителност та да се ориентираме кой къде е!

Коментар