Биткойн превиши за кратко 3000 долара

От началото на годината виртуалните валути поскъпват с бързи темпове

Курсът на виртуалната валута биткойн превиши за първи път бариерата от 3000 долара. Историческият момент беше вчера, 11 юни, като търговията днес отвори на нива над $3000, но по-късно през деня котировките паднаха.

Максималната стойност на един биткойн (bitcoin) достигна $3041, по данни от борсата Coindesk. Капитализацията на най-популярната криптовалута се оценяваше днес преди обяд на $48,3 млрд.

Курсът на друга популярна криптовалута, Ethereum, също достигна исторически максимум, като преодоля 300 долара и днес преди обяд се търгуваше за $371. Според наблюдателите на пазара, Ethereum и други криптовалути поскъпват с по-бързи темпове от биткойн.

От началото на годината досега стойността на биткойн се е увеличила с над 200%. Само през месец юни биткойн поскъпна с 30%, а спрямо стойността си от декември 2016 г. ($968) – около три пъти.

По-рано днес едни биткойн струваше над 3000 долара, по данни на Coindesk

Като причина за поскъпването CNBC посочва нарасналото търсене на криптовалути от страна на азиатски инвеститори. В началото на юни няколко големи китайски борси за биткойн позволиха на клиентите си да възобновят операциите с биткойн след въведената през февруари т.г. забрана от Народната банка на Китай.

Коментари по темата: „Биткойн превиши за кратко 3000 долара”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Браво

Коментар