Nokia стартира концептуално нова дигитална музикална услуга

По време на медийно събитие, под заглавие Nokia Remix, проведено в Лондон и Сингапур вчера, Nokia анонсира дебюта на концептуално новата си дигитална музикална услуга Comes With Music, която предлага на потребителите нов начин да откриват музиката и да й се наслаждават. Клиенти, които закупят устройство с Comes With Music, ще могат да разглеждат и правят избор от богат каталог от музикални хитове на световни и местни изпълнители. Услугата предоставя неограничен достъп до милиони парчета всяка за една година, запазва избраната музика и след изтичането на годината, и революционизира ползването на музика, разпространявана по дигитален път.
Comes With Music” е нов прецедент по отношение на стойността и удобството, получавани от клиентите, и пример, който забавната индустрия в дигитален вид вече следва”, каза Теро Оянпера, изпълнителен вицепрезидент и оглавяващ бизнеса на Nokia в сферата на забавната индустрия и общностите в интернет. „Пробното прослушване на препоръчана музика е до голяма степен спонтанно, тъй като потребителите могат да свалят песни, без да се притесняват за цената на съответния албум или парче. В това отношение свободата и лекотата на тази услуга са несравними. Освен това, Come With Music дава неограничен достъп до милионите звукозаписи в Nokia Music Store, а музиката си остава ваша. Не би било революционно, ако не можехте да останете притежатели на песните.”
Comes With Musicпредлага неограничен достъп за цяла година до пълния каталог наNokia Music Store, а клиентите ще могат да запазят всички песни, които са свалили до края на периода, за да продължат да си ги слушат и да им се наслаждават. Comes With Music ще бъде достъпна през широка гама от Nokiaустройства, включително новото Nokia 5800 Xpress Music – също показано за първи път днес, както и Nokia N95 с 8 гигабайта памет и Nokia 5310 Xpress Music. При продадени вече над 10 млн. единици в цял свят, след като бе пуснат в продукция в края на миналата година, Nokia 5310 XpressMusic е най-добре продаваният музикален телефон на планетата.
Звукозаписната компания EMI Music е поредната от големите в сектора, които се присъединиха и ще подкрепят услугата Comes With Music”. 
"Със стартирането наComes With Music на Nokia, музикалните фенове вече имат на разположение нов начин да открият и да се наслаждават на музика от каталога на EMI, а нашите изпълнители съответно получават нов вид посредничество във връзката им с техните почитатели”, каза Дъглас Мерил, управляващ президент на целия дигитален бизнес на EMI Music. "Comes With Musicнасърчава откриването на музиката по иновативен начин в лесна за използване от потребителя среда. Така тази услуга ще допринесе за развитието на дигиталната музикална индустрия.”
Comes With Music” ще включва също и огромен избор от песни в каталозите на по-малки независими звукозаписни компании, вследствие на постигнатите споразумения с The Orchard, Beggars Group, IODA, Ministry of Sound, PIAS и Pinnacle. Тези фирми, заедно с гигантите Universal Music Group, Sony BMG Music Entertainment и Warner Music Group влязоха в групата на подкрепящите услугата Comes With Music”. Nokiaвече е подсигурила и разрешение за използване на правата на музикални издатели, като CELAS от името на EMI Music Publishing, GEMA от името на Sony/ATV Music Publishing, SACEM от името на Universal Music Publishing, както и MCPSPRS.
Великобритания ще е първият пазар, където ще се предлага Comes With Music, като се планира продажбите да започнат на 16 октомври 2008 година. Вариантът на Nokia 5310 Xpress Music с вградена услугаComes With Musicсе очаква да се продава на цена 129,95 британски лири. Клиентите ще могат да правят поръчка за закупуване на устройство с Comes With Musicпрез магазина Carphone Warehouse на уеб сайта www.carphonewarehouse.com.

Коментар