Софтуер на Acronis държи винаги работещ имейла

Компанията Acronis обяви версия за Microsoft Exchange на своя софтуер за архивиране и възстановяване. Acronis Recovery for Microsoft Exchange дава възможност на ИТ администраторите да поддържат работещ имейла през цялото време. Версия на продукта е на разположение и за Microsoft Small Business Server, съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.
„Всичките ни софтуерни продукти са създадени за бързо възстановяване, но Acronis Recovery for Microsoft Exchange признава абсолютната важност на имейла във всяка компания и има характеристики, които са специфично разработени, за да направят възстановяването на Exchange сървъра бързо и безболезнено”, каза Алън Гентилхом, вицепрезидент на продуктовото управление на Acronis.
Acronis Recovery for Exchange е интуитивен продукт, предназначен за администратора на електронна поща. Програмата включва полезни характеристики, каквато е “създателят” на план за направлявано възстановяване след бедствие, както и помощник, който определя най-добрата стратегия за архивиране на работната среда.
„Виждаме увеличаващ се фокус не само върху възстановяването на данните на потребителите, но също така и върху възстановяване на системно ниво на конфигурацията на сървъра, състоянието на системата и приложението”, каза Лаура ДюБоа, директор „Изследвания” на Storage Software в IDC. 
Acronis позволява възстановяване и в двата случая. Продуктът Acronis Recovery for Microsoft Exchange предлага не само възстановяване на индивидуалните съобщения, но и на самата Exchange услуга. За някои работни среди, почти незабавното възстановяване на услугата за съобщения е от съществена важност за съществуващите бизнес операции, докато възстановяването на стари данни от съобщения може да настъпи на по-късен етап, допълни ДюБоа.
Процедурата по възстановяване за определен проблем в базата данни на Exchange се променя в зависимост от това какво е причинило проблема. С Acronis Recovery for Microsoft Exchange, ИТ администраторите могат да възстановяват специфични имейл съобщения или пощенски кутии, като използват възстановяване и на най-малката част (според отделния потребител). Могат също така да възстановяват до точката на срив, което означава, че не трябва да преинсталират напълно Exchange. Друга възможност е да възстановяват до специфична точка във времето, до последното известно работещо състояние.
Възстановяванията са по-бързи и архивираните файлове са по-малки, благодарение на способността на Acronis да архивира и възстановява индивидуални имейли, файлове, папки и пощенски кутии, а не цялото Exchange приложение.
Acronis Recovery for Microsoft Exchange се предлага на препоръчителна крайна цена от 769 евро на сървър. Acronis Recovery for Microsoft Small Business Server струва 299 евро.

Коментар