Facebook въведе радикална „е-поща”

Facebook оправда очакванията на своите фенове и днес обяви нова услуга, определена още преди дебюта й като е-поща "убиец на Gmail". По-скоро обаче това е радикално нова система за съобщения, разработвана в продължение на 15 месеца, съобщи CEO-то на най-голямата социална мрежа в света – Марк Зукърбърг на пресконференция в Сан Франциско.

Системата използва множество канали за комуникация към всички кътчета на Facebook и други платформи, като позволява по-бързи и по-кратки форми за обмен на съобщения в реално време, наред със съществуващите съобщения и чат, предлагани от мрежата.

Чатът и съобщенията на Facebook се използват в момента от над 350 милиона активни потребители на мрежата по света. Дневно през Facebook се изпрашат четири милиарда съобщения.

Новата услуга не е имейл, а система, която управлява имейл в добавка към Facebook съобщенията, чата и всякакви други начини за комуникация, казва Зукърбърг. „Да, хората ще могат да имат Facebook.com имейл адреси, но това не е имейл", категоричен е основателят на Facebook.

Услугата предлага обмен на съобщения през различни форми на комуникация – Facebook съобщения, имейл и чат от различни клиенти, текстови съобщения с обобщени истории от разговорите и социална „входяща кутия” (inbox) за приоритетизиране на съобщенията.

Хората могат да споделят така, както искат, чрез всички форми на комуникация – чат, имейл и Facebook съобщения, като не е задължително общуващите да използват една и съща форма. Към момента не е наличен гласов чат, но в зависимост от интереса, може да бъде добавена и такава възможност, поясняват специалисти от Facebook.

по темата: „Facebook въведе радикална „е-поща””

добавете коментар...

  1. Leimo

    Кажете как да го махна има ли начин ?

  2. viki

    нищо ново. Това го има дори в безплатните уеб cms

  3. Sonykpn

    !!? Кое от изброените го няма за всеки Google акаунт , плюс много други възможности.Кое е радикално, да си напишеш биографията доброволно и да развяваш демонстративно бели гащи по мрежата !?

  4. Rumen

    Zavijdate li mu na 4oveka kakvo izmislq?

  5. AzzY

    Уахахахахахаха, Lancelot, кажи му на Зукърбърг!

  6. Lancelot

    Не, ще направят конектор за ухо, с който ще си споделяте мислите..

  7. Иван

    Чакам да сложат и готварска печка там

Коментар