Мениджър от IBM оглави SAP България

SAP България обяви назначението на своя нов изпълнителен директор  – Бойчо Делевски. Той идва от IBM България, където последно е заемал позицията мениджър отдел „Софтуерни продукти и решения” за страната.

Бойчо Делевски поема позицията изпълнителен директор на SAP България от Петър Миленков, който заемаше  този пост през последните три години. От компанията не разкриха причините за промяната във висшия мениджмънт.

През последните 11 години Делевски е заемал различни позиции в рамките на търговската структура на IBM България, където придобил опит в работата с клиенти и познания върху българския пазар на бизнес софтуер. Делевски е завършил SRI Venkateswara College в Ню Делхи (Индия), както и Техническия университет в София и има Executive MBA от Hanley Business School, University of Reading, Великобритания.

Назначението на Делевски за CEO на SAP България е кулминация в кариерното му израстване, коментира Манфред Йозеф, управляващ директор на SAP за Централна и Източна Европа.

„Освен успехите в професионалната си кариера, Бойчо e имал възможност да разшири своя кръгозор, като прекара част от академичното си образование извън България. Той гледа оптимистично на света и е доказал, че може да се прави бизнес и в най-трудните времена", допълни Йозеф.

Коментар