Apple пусна Mac OS X Mountain Lion

Apple пусна предварителна версия на операционната си система Mac OS X 10.8, известна като Mountain Lion. Компанията съобщава за 100 нововъведения в платформата за Mac компютри.

В момента версията е достъпна само за разработчици. Всички останали ще трябва да почакат до края на лятото, когато Mountain Lion ще се появи в Mac App Store.

Компютрите под управление на OS X 10.8 ще заприличат на iOS-устройства. Така например, в операционната система се появяват център за уведомления, както и гейм център, Messages, Reminders, Notes и други възможности.

Mountain Lion е тясно интегрирана с Twitter и облачната услуга iCloud. Достатъчно е потребителят да влезе един път в Twitter акаунта си, за да изпраща съобщения от всяко вградено или външно приложение.

Чрез iCloud пък може да се настрои автоматична синхронизация на календар, поща, FaceTime, съобщения и други услуги с всички компютри на Mac потребителя.

Функцията AirPlay може да транслира HD видео от компютър на телевизор чрез Apple TV. Услугата за сигурност Gatekeeper пък позволява на потребителя да определи списък с доверени източници, от които могат да се свалят програми.

Коментар