CodeIT излъчи победители в 4-ти кръг

Известни са победителите в четвърти кръг на конкурса по програмиране CodeIT. Това са Румен Христов, Ясен Трифонов и Недялко Присадников, които досега имат впечатляващи резултати от международни състезания и олимпиади и са едни от претендентите за участие във финалния кръг на състезанието.


Драгомир Апостолов (ZTE Corporation България), проф. Огнян Наков (декан на ФКСУ, Технически университет – София), Недялко Присадников (трето място в  IV-ти кръг на CodeIT) и Красимир Ганчев (Мусала Софт)

CodeIT се провежда с подкрепата на Мусала Софт и ZTE Corpporatin България. Патрон на 4-я кръг на състезанието беше Технически университет София.

„Даваме пример как бизнесът и образователните институции сме устремени  в една посока и работим в подкрепа на талантливите млади хора, с които утре съвместно ще градим една по-успешна икономика, по-интерактивна образователна система и по-развита България", сподели проф. Огнян Наков, декан на ФКСУ, Технически университет – София, по време на награждаването.

CodeIT дава възможност на студенти и ученици с интереси към информатиката да се състезават в България на международно ниво. Победителите в 4-ти кръг на състезанието получиха телефони и 3G модем за мобилен интернет от спонсора ZTE.

Коментар