3G PS Vita ще се продава от Мобилтел

обновено 17.02.2012 | 11: 21 – Новината, че PlayStation Vita ще се появи на българския пазар официално на 1-и март изненада феновете на конзолата, които я очакваха по-рано – на 22-и февруари.

Причина за забавянето й е едновременният старт с онлайн магазина PlayStation Store, от където потребителите ще могат да пазаруват директно игри или допълнително съдържание, да теглят безплатни компоненти и промоционални кодове, приложения, демо версии, филмови трейлъри. Това съобщиха при официалния старт на Vita в София представители на Sony България.

Феновете ще избират между Wi-Fi конзола – на цена от 499 лева или 3G вариант със сим карта за мобилен интернет от Мобител – срещу 599 лева. Във втория случай получават и играта WipEout 2048 като бонус.

ново Oт Sony България уточниха, че конзолата не е заключена и може да се използва със сим карти от други телеком оператори.

Освен за игри, устройството може да се ползва успешно за комуникации в Twitter, Facebook и Skype, бе подчертано на примиерата. Наред със стандартните бутони и джойстик, новата версия PS Vita е снабдена с мултитъчпад на гърба, две камери, три сензора за движение, жироскоп, акселерометър и електронен компас.

Всички екстри от този тип насочват геймърите към нов тип виртуални изживявания, в които подобни портативни конзоли са не само просто джаджи за самоцелни забавления, а инструмент за взаимодействие с други геймъри.

Коментар