Доброволци на Vivacom Cares маркират най-дългата екопътека Ком – Емине

София, 20.06.2012 г. – Доброволци на VIVACOM Cares започнаха проект за обновяване на маркировката по най-дългия маркиран туристически маршрут в България: екопътеката Ком – Емине. Тя преминава по централното било на Стара планина и е завършваща част на европейския транснационален пешеходен маршрут Е-3.

До момента VIVACOM доброволците са обозначили 18 километра от пътеката в един от най-труднопроходимите участъци – между Арабаконак и хижа Чавдар. Маркировката обхваща както краткия, така и обходния маршрут, като по този начин улеснява ориентирането в тази отсечка на екопътеката. Очакванията са до края на лятото с доброволчески акции да бъдат покрити още поне 50 км от маршрута.

Пътят е ежегодно извървяван от десетки българи и чужденци, но в последните няколко години сигнали на много от тях сочат, че приятната разходка се превръща в многочасово лутане, дължащо се на едва видимата или липсваща на места маркировка. Инициативата на VIVACOM Cares цели да осигури безпрепятственото преминаване по възможно най-дълга част от маршрута.

Коментар