HP опростява съхранението на данни

HP разшири портфолио си за „Конвергиран сторидж” с иновации, които опростяват съхранението и управлението на данни чрез единна архитектура за клиентски системи от всякакъв размер. Новите хардуерни и софтуерни решения са проектирани за виртуализирани и облачни структури, както и за структури за запазване на големи данни.

Администраторите се борят с многобройни и различни системи за съхранение на данни. В тромавата и нехомогенна инфраструктура често се налага организациите да избират между характеристики и цена. През 2011 HP обяви конвергиран сторидж, за да опрости съхранението и управлението на данни, стандартизирането на инфраструктурата и развитието на инфраструктурата на ИТ като услуга.

Системата HP Конвергиран сторидж залага на цялостна стандартизация. Това е нова концепция за съхранение, която позволява една системна архитектура да съществува в множество форми и размери, запазвайки стандартните операции за блокови, обектни и файлови приложения.

HP разширява това портфолио с няколко нови предложения:

HP 3PAR StoreServ 7000 –платформа от среден клас, предлагаща Tier 1 сторидж надеждност и QoS. Системата поддържа блокови и файлови услуги, смесени HDD+SSD или изцяло SSD конфигурации и постига над 320 000 I/O операции в секунда – 2,4 пъти повече от масиви в същия ценови клас.

HP StoreAll – скалируема платформа за достъп до файлови и обектни данни, която предоставя опростена среда за съхранение на големи данни или облачни структури и намалява административните усилия и нуждата от допълнителен хардуер.

HP StoreOnce 2000 и 4000 Backup, в съчетание със софтуера HP StoreOnce Catalyst, осигуряват дедупликация като средство за намаляване на разходите за защита на данни в отдалечените центрове за данни. Новите модели извършват операции по архивиране три пъти по-бързо при 35 процента по-ниски разходи спрямо най-близката конкурентна система, по данни на компанията.

В допълнение, HP обяви технологични услуги за оптимизация на производителността на HP StoreOnce и онлайн миграция от HP Enterprise Virtual Array към HP 3PAR Storage. Новост е и програмата Financial Services Capacity on Demand, която ще позволи на клиентите да реагират на непредвидени нужди и незабавно да се снабдят с капацитети за съхранение, надхвърлящи разполагаемите. HP услуги за управление на сторидж интегрират решенията HP 3PAR StoreServ, HP StoreAll и HP StoreOnce Storage.

Коментар