Spotify стартира у нас с уредени авторски права

Spotify вече е достъпна в 55 държави и има над 24 милиона активни потребители

Spotify вече е достъпна в 55 държави и има над 24 милиона активни потребители

Стрийминг  платформата за музикално съдържание сключи договор с Музикаутор, по силата на който се уреждат авторските права за предоставената чрез услугата музика. От вчера най-бързо развиващата се дигиталната платформа за музика стана достъпна и на българския пазар.

Потребителите у нас ще могат да слушат легално репертоар, наброяващ над 20 млн. песни, а авторите да получават справедливи възнаграждения за своето творчество.

„Договорът ни със Spotify е първата стъпка от една мащабна картина за родната индустрия. Към момента преговаряме и с YouTube и Google Play, които също имат намерение да стартират с платени услуги в България”, коментира изпълнителния директор на Музикаутор – Иван Димитров.

Spotify е най-голямата музикална платформа в света от своя вид, вече достъпна в 55 държави и с над 24 милиона активни потребители, 6 милиона от които използват платената услуга. Неограниченото ползване на услугата е безплатно за 6 месеца, а след това може да се слуша безплатно по 10 часа на месец.

Платеният абонамент за България е 4,99 евро на месец, като той гарантира по-добър звук без реклами.

Историята за възникването на Spotify e свързана с търсене на легални алтернативи за справяне с пиратството. Подходът да се предлага или безплатна музика с реклами, или да се плаща абонамент за съдържание без спотове, дава забележителен резултат – от стартирането на услугата в Швеция през 2008 г. до настоящия момент процентът на пиратство бележи спад на всички пазари, на които е достъпна музикалната услуга.

Коментари по темата: „Spotify стартира у нас с уредени авторски права”

добавете коментар...

  1. bukich

    Защо заблуждавате потребителите с този ред:
    ….
    Неограниченото ползване на услугата е безплатно за 6 месеца, а след това може да се слуша безплатно по 10 часа на месец.
    …..

    Това няма нищо общо с истината.

Коментар