Хакери откраднаха данни на 225 хиляди iOS потребители

Стотици хиляди потребители на iOS устройства са станали жертва на хакерска инвазия

Стотици хиляди потребители на iOS устройства са станали жертва на хакерска инвазия

Хакери откраднаха данни за акаунтите на 225 хиляди потребители на Apple с помощта на зловредната програма KeyRaider. Пострадали са потребители, направили джейлбрейк на своите устройства, съобщи компанията за сигурност Palo Alto Networks.

Джейлбрейк операцията позволява на потребителите да получат по-голям контрол над iOS и да инсталират приложения от външни източници. От това обаче се възползват и хакерите, които са маскирали вируса KeyRaider като програма за безплатно сваляне на принципно платени приложения от AppStore.

Вирусът е плъзнал по устройствата чрез услугата Cydia. Прихващайки трафика от iTunes, зловредната програма е получила достъп до акаунти, сертификати, пароли и друга секретна информация.

Инфектираните потребители съобщават за тайнствени многобройни покупки от App Store и блокиране на устройствата им с ултимативно искане за откуп. Вирусът е най-разпространен в Китай, Франция, Русия и Япония.

Коментари по темата: „Хакери откраднаха данни на 225 хиляди iOS потребители”

добавете коментар...

  1. Иван

    Споко, споко … и най-скъпият телефон и най-гъзарският автомобил няма никого да направят нито по-умен, нито по-красив, нито по-богат и на два метра в гроба всички хора са еднакви и нищо няма да им трябва под земята докато се разлагат.

    Всичките проблеми в света идват от безумната алчност, суета и пилеене на ресурси за глупости.

  2. към пак програмист

    Смело изказване, не си купувай такъв телефон не защото не ти е по джоба, а защото просто си остроумен “българин”………….

  3. Пак програмист

    Купувайте тъпи телефони, момчета, защото вече не ги произвеждат. 🙂

Коментар