Оптимизъм за бъдещето на Blu-ray

Скептицизмът, налегнал анализаторите относно перспективите за формата Blu-ray, се разсейва. По последни данни, продажбите на “Тъмният рицар” за една седмица са превишили 1,7 милиона копия, твърди сайтът blu-ray.com.
Студиото Warner Brothers се опасяваше, че кинопрожекциите ще попречат на продажбите на Blu-ray и DVD-та с хитовото продължение на Батман. Страховете обаче се оказаха напразни, тъй като само в първия ден са били продадени около 600 хиляди BD копия на филма.
Над 1 милион от всички копия досега са купени от американци. Blu-ray версията на Тъмният рицар” съставлява 13% от общите продажби на филма на различни носители, възлизащи на 13,5 милиона копия.
Анализаторите сравняват сегашните данни с продажбите на Матрицата през 1999 година. Тогава за една седмица бяха продадени 780 хиляди DVD-та с филма, с което започна разцветът на този формат.
Раздвижването около Blu-ray в момента се обяснява с наличието на евтини плейъри, които осигуряват висококачествено видео и спестяват ходенето в кинотеатрите.

Коментар