Elephone Soldier – първият IP68 смартфон с 2К дисплей

Elephone Soldier е устойчив на вода, удари и прах, остава работоспособен на дълбочина 1 метър

Яките смартфони, издръжливи на удари, вода, прах и други въздействия, са все по-търсени, поради очевидните им предимства за спортните по дух натури. Доскоро тези устройства, наричани „rugged phones“, обикновено отстъпваха по технически характеристики на стандартите смартфони, но напоследък се появят модели с респектиращи възможности.

Първият заякчен смартфон с 2К резолюция на дисплея е моделът Elephone Soldier, който може да се купи на специална цена от $179,99 в рамките на ексклузивна промоционална кампания в efoxshop. Това е устройство, сертифицирано по стандарта IP68 за водо- и прахоустойчивост, както и със защита при удари. Производителят твърди, че моделът остава работоспособен под вода на дълбочина 1 метър.

Elephone Soldier има голям 5,5-инчов екран с висока резолюция – 2К, или 2560х1440 пиксела

Впечатляващ и необичаен за „rugged“ телефон e дисплеят – той е 5,5-инчов с резолюция 2K, или 2560х1440 пиксела, покрит със защитно стъкло Corning Gorilla Glass 3. Обикновено устройствата от този тип имат много по-ниска резолюция, но разглежданият модел дава първокласно визуално изживяване, с което не могат да се похвалят много от смартфоните в стандартно изпълнение.

Elephone Soldier идва и с доста мощен процесор – 10-ядрен Helio X25 MTK6797T на тактова честота 2,5GHz. В комбинация с 4GB RAM и 64GB ROM, чипът ще осигури гладко и безпроблемно изпълнение на всевъзможни Android приложения, забавления с игри, музика и видео, сърфиране в интернет. Предвидена е и възможност за разширение на паметта с mircoSD карти с капацитет до 512GB.

Elephone Soldier работи с актуална операционна система Android 8.0

Смартфонът грабва вниманието и с качествена основна камера, която използва сензор Sony с резолюция 21MP. Предната камера за селфи също е на много високо ниво – Samsung 16MP, т.е. заздравеният IP68 модел предлага и водещи характеристики по отношение на останалите компоненти.

Особеност на модела е разположеният отстрани (вместо отзад или отпред) скенер на пръстов отпечатък, като подобно решение се приема като по-удобно от някои потребители. Батерията на Elephone Soldier също е впечатляваща със своя капацитет от5000 мАч и поддръжка на технология за бързо зареждане 5V/2A.

Под основната камера е разположен специален SOS бутон за повикване на помощ

Още две особености отличават този модел от останалите предложения на пазара, най-вече по отношение на сигурността. На първо място това е бутонът SOS, разположен на гърба, под задната камера, за повикване на помощ при нужда.

Второ, Soldier разполага с физически компас на задната страна, което означава, че дори батерията да е изхабена и самият смартфон – неработещ, ще имате на разположение инструмент за ориентиране в трудна ситуация.

Elephone Soldier разполага с физически компас за ориентация, дори когато смартфонът не работи

Ще можете да ползвате този смартфон във всички разпространени мобилни мрежи, вкл. 2G, 3G и 4G. Устройството разполага с два слота – за сим карти или комбинация от сим карта и microSD памет. Моделът идва с актуална версия 8.0 на операционната система Android с достъп до Google услугите. Несъмнено, това е не просто един заякчен смартфон, но и модерно, високо-функционално устройство.

Elephone Soldier е достъпен за поръчки на цена от $179,99 в периода от 14 до 25 септември в промоционалната кампания на efoxshop. Обявената цена на модела преди и след този период е по-висока – $204,99. В комплекта на смартфона влизат още оригинално зарядно, USB кабел, игла за механизма на сим картите и ръководство за потребител.

Коментари по темата: „Elephone Soldier – първият IP68 смартфон с 2К дисплей”

добавете коментар...

  1. Антон

    Батерията е невъзможно да издържи повече от 24ч. Зареждането става само с над 2А зарядно. Не всички зарядни за кола го заррждат.

Коментар