Многостранен търг в Министерство на извънредните ситуации

Министерство на извънредните ситуации публикува предварително обявление за обществена поръчка, която предвижда доставка на разнообразна техника, услуги, обзавеждане и др.
В частта на комуникациите министерството ще избира доставчик за електронни съобщителни услуги чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM/UMTS с национално покритие. Друга от процедурите включва предоставяне на електронни съобщителни услуги чрез електронна съобщителна мрежа от неподвижната спътникова радиослужба – VSAT с национално покритие.
В търга ще бъдат застъпени и технически услуги за профилактика на съществуващата национална КВ радиомрежа за осигуряване на надежна радиовръзка, както и охрана със СОТ на регистратурите в териториалните дирекции и други помещения и сгради.
Предвижда се също процедура за избор на доставчик на компютърна и периферна техника, като обемите и параметрите на оборудването още не са публикувани.
В обявата фигурира и персонален GPS комплект за позициониране, контрол и комуникация чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM с национално покритие.
Предвидена е доставка на радиосъоръжения – линейни усилватели и антенни фидерни устройства за доокомплектоване на съществуващата национална КВ радиомрежа за осигуряване на надежна радиовръзка.
МИС ще разширява ArcGIS системата за аналитични нужди, става ясно от предварителната информация.
Сроковете и условията за участие в обществената поръчка още не са обявени.

Коментар