Avaya преговаря с конкурент за сливане

Очаква се сделка в телеком индустрията – продажба или сливане на Avaya с друга компания (снимка: CCO Public Domain)

Производителят на телекомуникационно оборудване и софтуер Avaya Holdings е получил поне две оферти за поглъщане. За една от тях научи агенция Блумбърг от източници, запознати със ситуацията.

Твърди се, че разработчикът на телекомуникационни решения Mitel договаря сливане с Avaya, в рамките на което ще бъде създадена публична компания на стойност 5 милиарда долара. Mitel възнамерява да инвестира допълнителни 150 милиона долара и да използва средствата на Avaya в програми за обратно изкупуване на акции.

В допълнение към Mitel, инвестиционната компания Clayton Dubilier & Rice претендира да закупи Avaya, информира Ройтерс. Според запознати източници, обсъжда се сделка, при която Avaya иска да продаде акции с голяма премия спрямо текущия курс. Clayton Dubilier & Rice възнамерява да закупи Avaya в партньорство с RingCentral, доставчик на корпоративни облачни решения.

По-рано Avaya заяви, че обмисля сливане с друга компания, както и изкупуване на дялове от ръководството. В същото време президентът и изпълнителен директор на Avaya Джим Чирико подчерта, че няма 100-процентова гаранция за сключване на сделката.

Според Ройтерс, потенциалните купувачи на Avaya са готови да платят над 5 милиарда долара за компанията, въз основа на приблизителна оценка от над 20 долара за акция. Уол Стрийт Джърнър съобщи, позовавайки се на информирани източници, че Mitel възнамерява да купи Avaya за повече от 2 милиарда долара.

Коментар