Италиански ученици специализират в ИТ фирма у нас

Оптичните продукти на „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън” са достъпни на международните пазари чрез мрежата на R&M (снимка: R&M)

Двама италиански ученици oт град Вайрано Патенора (Южна Италия, провинция Казерта) проведоха стаж в завода на „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън” ЕООД в София, съобщиха от компанията.

Учениците стажуваха един месец в отдел Глобален инженеринг и Оперативно подпомагане. Те се обучават в специалности „Техник Поддръжка” и „Електрическо съдействие”.

Стажантите прекарваха по 6 часа на ден в завода в София, където изучаваха технологията по производство на фиброоптични компоненти. За дейността си получиха сертификати и документи за оценяване.

Стажът е съвместен проект между ЧПК Ейч Ар Си Кулинарна Академия и Институт Г. Маркони от град Вайрано Патенора. Проектът е подкрепен от Националната оперативна програма, известна в Италия като PON, и се финансира от Европейския съюз.

Програмата цели да подобри италианската образователна система и да насърчи равен достъп до висококачествено образование в цялата страна и извън границите на Италия, както и да осигури на младите хора придобиване на умения, които могат да ги реализират по-лесно на пазара на труда.

„Р и М България” ЕООД и производствената база „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън” ЕООД представят у нас швейцарската компания R&M (Reichle & De-Massari AG) – разработчик, производител и доставчик на цялостни решения за изграждане на комуникационни мрежи.

Основаното през 2011 г., дружеството „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън” е тясно специализирано в разработката, дизайна и производството на оптични компоненти. Продукцията на компанията е достъпна на международните пазари чрез повече от 40 търговски организации на R&M по света.

Коментар