Paper Phone – прави ни по-независими от смартфона

Paper Phone цели да ни откъсне от смартфона за известно време, предлагайки печатна версия на устройството (снимка: Paper Phone / Google)

Няколко експериментални приложения на Google се опитват да намалят зависимостта на потребителите от смартфоните. Към момента интернет компанията е разработила 6 такива апликации.

Ако първите пет приложения целяха да ограничат използването на смартфона, то последното – Paper Phone – претендира да ни откъсне изобщо от смартфона за известно време. То се очертава като най-забавно и най-полезно от всички.

Идеята на Paper Phone е възможно най-проста: приложението ни приканва да създадем печатна версия на смартфона, както се вижда от публикуваното в YouTube видео с представяне на новия софтуер.

Достатъчно е да изберете необходимите елементи и да изпратите документа за печат. На хартиения заместител на смартфона могат да са Google карти, контакти, списък със задачи, календар, време, игри и друга информация, която ще ни е необходима през целия ден.

Накратко, идеята е да отпечатате това, което ви трябва, и да напуснете дома си, оставяйки смартфона. Дали обаче това е наистина мотивиращо? На някои потребители може да се стори прекалено ангажиращо.

Даунлоуд: Paper Phone

Коментар