Нови измерения в цветното производство с bizhub PRO C65hc

Световната премиера на системата бе на drupa, международния панаир за печат в Дюселдорф. Konica Minolta пуска новата bizhub PRO C65hc с революционния High Chroma тонер за несравним перфекционизъм при цветното производство. Безпрецедентен брой, изключително ярки, наситени цветове са само някои от много възхитителни характеристики, които устройството може да предложи на потребителите. Студиата за дизайн и предпечат, рекламните агенции и самите печатници ще оценят голямата sRGB площ заедно с улеснения sRGB цветен работен поток. Като цяло bizhub PRO C65hc добавя стойност към on-demand печата и позволява на потребителите да се отличат от техните конкуренти.
bizhub PRO C65hc и неговия High Chroma тонер направиха значителен скок в цветния производствен печат,” заяви Карл-Фридрих Еденхуцен, Продуктов мениджър в Konica Minolta Business Solutions Europe. “Системата произвежда същински фойерверки от цветове несравними с никоя друга производствена система в момента на пазара. Още добри новини идват с достъпността на инвестицията в този компактен цветен „магьосник”.”
Коя е тайната, стояща зад невероятното цветно производство, което рекламни агенции, дизайнери, творчески екипи могат да получат с новия High Chroma тонер? Създаден на база технологията на Konica Minolta Simitri HD тонер, той е преминал през специален полимеризационен процес. Със своите миниатюрни и много еднакви частици, High Chroma тонера осигурява непознато до този момент качество на изображенията. Той може да възпроизведе цветове, изключително близки до sRGB цветно пространство. За потребителите, това прави възпроизводството на цветовете от техните монитори много лесно и недвусмислено. „Което виждаш е което принтираш” е максимата за новия High Chroma тонер, а сложните процеси на конвертиране от sRGB към CMYK са минало!
С тази иновация Konica Minolta определи пулса на времето. С комуникационни канали покриващи печатна, онлайн и мобилна комуникация, професионалистите промениха своето управление на цветовете от традиционния CMYK към sRGB. Новия High Chroma тонер е създаден с грижа за околната среда. Той изисква ниски температури на изпичане, в сравнение с конвенционалните тонери емитира значително по-малко CO2.
bizhub PRO C65hc комбинира безпрецедентния си цветен потенциал с впечатляваща гъвкавост при работа с медии и всеобхватни възможности за довършване по време на печат (inline finishing). Системата обработва до 65 цветни A4 страници в минута и медии до 300 gsm. За да улесни избора, bizhub PRO C65hc може да се достави в различни конфигурации, които да отговорят на най-честите изисквания за довършване на потребителите. Например конфигурацията за директен мейлинг, колатерални маркетинг материали и брошури идва оборудвана с довършителни опции като перфориране и сгъване (както и на допълнително вмъкване на предварително отпечатани материали) и телбодиране. Седловидното подшиване и създаването на брошури дооформят списъка с функционалностите.
Нашата bizhub C65hc е подходяща за производството на материали за cross media реклама и принтиране на променлива информация,” обобщава Карл-Фридрих Еденхуцен.
Тя е идеална също за създаването на директен мейлинг, брошури или POS материали с ярки и живи цветове. Като цяло препоръчваме системата на клиенти които искат да се отличат от конкурентите си с изключително верни цветове. В частност смятаме за подходящи рекламни агенции и професионални печатници, които търсят творческа и изискваща аудитория.”

Коментар