D-Link улеснява съхранението на данни

Мрежовата компания D-Link пусна нови интегрирани решения за съхранение на информация, които правят архивирането по-ефективно. Сторидж системите DNS-323 идват с предварително форматирани един или два твърди диска, всеки с капацитет по 1TB.
Устройствата са разработени с идеята да повишат удобството на ползване на решенията за съхранение на информация. След като потребителят купи устройството с предварително инсталирани и форматирани от производителя твърди дискове, остава единствено да го включи към системата, която използва, и вече има работещо решение.
Клиентите се нуждаят от продукти, за чието правилно функциониране не е нужно да прекарват часове в конфигурация и настройки. D-Link отговоря на това изискване с пускане на пазара на напълно готово за ползване решение за съхранение на информация, коментира Олег Стоянов, технически директор в българския офис на компанията.
Дисковете и при двете версии, 1TB и 2TB, са предварително фабрично конфигурирани като независими дялове. DNS 323-1TB и DNS 323-2TB позволяват споделяне на документи, музика, снимки и видео в цялата мрежа, веднага след включването им в системата.
Потребителите могат да стартират и слушат директно музика, съхранявана на дисковете, благодарение на вградения iTunes сървър. Устройството може да се използва и като UPnP AV медия сървър за стриймване на съдържание към поддържаните медия плейъри, а с помощта на вградения FTP сървър файловете стават достъпни и отдалечено през интернет.
В допълнение, DNS-323-2TB може да бъде конфигуриран като RAID 1 масив, при който данните автоматично се дублират и на двата диска. Това гарантира пълно резервиране на важната за потребителите информация, която ще остане достъпна дори и в случай на неочакван проблем с единия от двата твърди диска.

Коментар