Еърсофт игра развива колективния дух

Миналия месец Дивизия „Призрак” откри „сезон 2009” с вълнуваща еърсофт игра край Нови Хан. Активно се включиха над 80 човека от 7 отбора, за да направят поредната голяма стъпка у нас в развитието на все по-силно набиращата популярност реална военна симулация, наречена еърсофт.
Играта е предназначена за навършили 18 години и е изключително подходяща за корпоративни тиймбилдинги. Еърсофт развива тактически умения, основана е до голяма степен на личната честност, възпитава силен колективен дух и може да се превърне в пристрастяващо хоби за всеки решил да опита неповторимата атмосфера.
Играта набира слава у нас от близо 4 години и е подходяща за разпускане с приятели след тежката седмица. Оръжията и екипировката, използвани в нея, са много трудно различими от истинските.
Дивизия „Призрак” се състои от 8 отбора, като средно един отбор разполага с 6-12 човека. За една игра на начинаещ може да се вземе оръжие под наем на цена 20 лв. и съответно екипировка също под наем на цена между 15-20 лв.
Цената на въоръжението, което може да бъде закупено за участие във вълнуващото занимание, варира от 100 до 3000 лева. Почти всеки ловен магазин у нас предлага и еърсофт оръжия, а освен това има и специализирани такива.
Играта еърсофт е създадена в Япония и описва пистолети и пушки, които изглеждат и с които се борави точно както с бойните образци. Техните форма и маркировки са точно като при бойните образци и почти всички еърсофт реплики са копия на реално съществуващи бойни оръжия.
Автентичността и реализмът са главен приоритет на еърсофт оръжията и повечето производители имат лицензни споразумения с производителите на бойни оръжия да копират реални образци и да използват техните маркировки.
Еърсофт е разновидност на LARP (Live action role-playing game) и е форма на ролева игра, свързана с настолните такива, но подобна повече на импровизиран театър. За разлика от настолните игри, при LARP се разиграва не "на думи", във въображението на играчите, а на живо – от тях се изисква да отиграват своите персонажи.

Коментар