Излизат второ поколение “зелени” комутатори












Мрежовата компания D-Link обяви второ поколение енергоспестяващ комутатор. “Зеленото” устройство намалява потреблението на електроенергия за захранване с до 84% без компромиси с производителността, съобщи компанията.

8-портовият DGS-1008D е един от четирите неуправляеми гигабит комутатори за малкия бизнес, които компанията пуска на пазара през тази година. Устройствата поддържат най-новите „зелени” технологии, включително захранващ адаптер сертифициран по програмата за опазване на околната среда (Energy Star). Вече е достъпен 5-портовият DGS-1005D с подобрена функционалност.

Технологията Green Ethernet на D-Link позволява на комутаторите от този клас да „разпознават” кога свързаните с тях устройства са изключени и да приведат съответните комуникационни портове в режим на готовност. По този начин се намаля количеството електроенергия, използвана от портовете.

Green технологията е в помощ на малките офиси, които не използват непрекъснато на максимална мощност мрежовите си ресурси и компютри, като им предоставя възможност за редуциране на разходите за електроенергия и водене на по-отговорна политика към околната среда.

Зелената” инициатива D-Link Green включва производство на продукти с грижа за околната среда, еко-опаковки, Energy Star сертифицирани устройства и социално отговорни програми за рециклиране.

Коментар